BLOG

Tips om schilderijen en beelden te verhuizen

Verhuizen van dure spullen is altijd tricky. Tijdens een verhuizing kan het namelijk heel snel kapot gaan. Dit kan komen omdat het verkeerd is ingepakt, niet goed in de verhuiswagen staat of omdat de verhuizers er niet goed mee omgaan. Het laatste wat je wil is dat je waardevolle schilderij of beeld kapot gaat. Daarom hebben wij in deze blog een aantal tips voor je op een rijtje gezet omtrent het verhuizen van kunst.

Voorbereiding is belangrijk

Voordat je kan beginnen met het verhuizen van je schilderijen en beelden moet er heel wat voorbereid worden want een verhuizing gaat niet vanzelf. Zorg van tevoren dat je afspreekt met de verhuizers wat er verhuist moet worden zodat zij op de hoogte zijn dat het gaat om waardevolle spullen. Huur ook als het nodig is een verhuislift op verhuislifthuren24.nl. Verder moet er ook speciaal bubbeltjesplastic en ander inpak/ beschermingsmateriaal gekocht worden om de schilderijen en beelden te beschermen.

Hangt het schilderij al op de muur en moet het naar een andere locatie verplaatst worden? Controleer dan goed hoe het schilderij opgehangen is voordat je het zo van de muur trekt.

Bescherming van de schilderijen

Voordat het schilderij in de verhuiswagen gaat moet het eerst ingepakt worden. Plaats eerst op alle hoeken een beschermingshoek, dit zorgt ervoor dat de lijst niet uit elkaar valt. Zo een beschermingshoek is vaak gemaakt van piepschuim. Breng vervolgens het bubbeltjesplastic aan en rol het een paar keer om het schilderij heen. Voor het verhuizen van een beeld heb je heel wat bubbeltjesplastic nodig, houdt hier rekening mee!

Omdat een schilderij of beeld vaak te groot is voor een normale verhuisdoos zijn er speciale dozen gemaakt. Vraag aan het verhuisbedrijf of zij deze speciale dozen hebben. Zo niet dan kan je het altijd vinden op het internet!

Verzekering afsluiten

Wanneer je een heel waardevol en kostbaar schilderij hebt hangen in huis en je bent van plan deze te verhuizen is het verstandig om een verzekering af te sluiten. Zoals hierboven al benoemd is een schilderij erg kwetsbaar en kan het bij de kleinste tik al kapot gaan. Bescherm je kunst voor de zekerheid en sluit een verzekering af.

Mis je nog een tip of heb je vragen naar aanleiding van deze blog? Laat het ons dan zeker weten!

Zo kun jij je kunst online verkopen!

Uit onderzoek is gebleken dat veel kunstenaars hun kunst nog niet online hebben staan. Dit kan komen omdat ze niet weten hoe het moet of hoe ze ermee om moeten gaan. De meeste mensen zijn online te vinden en dit biedt ook voor kunst een mooie gelegenheid om zich onder de aandacht te brengen. Als kunstenaar kan je een aantal dingen doen om online vindbaar te zijn en om je kunst ook online te verkopen. In onderstaand artikel zal ik je dit uitleggen!

Maak een website

Het hebben van een website is cruciaal, omdat je hierop jezelf kunt uiten naar de wereld toe. Je kunt vertellen wie je bent en waar je voor staat als kunstenaar. Het hebben van een website begint bij het kopen van een domeinnaam en daarbij een webhosting. Dit kun je heel snel en gemakkelijk online regelen. Je kunt ervoor kiezen om de website helemaal zelf te maken of je kunt dit uitbesteden bij een partij die hierin gespecialiseerd is. Zorg er wel altijd voor dat je hierover goede afspraken maakt! Je kunt ervoor kiezen om alleen je kunt tentoon te stellen via je website, maar je zou er ook voor kunnen kiezen om een stap verder te gaan en je kunst ook daadwerkelijk kunnen verkopen via je website in een webshop!

Maak sociale media kanalen aan

Sociale media kanalen zijn echt onmisbaar in de huidige tijd. Op deze kanalen kun je de mogelijkheid krijgen om in contact te komen met je klanten. Daarnaast bieden sociale media kanalen je de mogelijkheid om meer bereik te genereren en daarmee ook nieuwe geïnteresseerde aan te trekken. Het is zelfs ook nog mogelijk om via sociale media je kunt te verkopen, dit gaat aan de hand van persoonlijke berichten die klanten aan je kunnen sturen.

Hopelijk brengen deze tips je op nieuwe ideeën en verkoop jij je kunst straks ook online!

Cultuur snuiven in het buitenland? Ga naar een kunstevenement!

Het is heerlijk om in het buitenland naar een kunstevenement te gaan. Een cultuurtrip om te genieten van de kunst en de omgeving. Even tot rust komen in de vorm van een minivakantie. Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Hieronder geven we een overzicht van de opties. Het is volop genieten! Het verkopen van een tent is op deze evenementen niet moeilijk. Vaak staat het er bomvol tenten. Laten we echter de tips delen voor een mooie kunsttrip in het buitenland.

Niederrhein Tourismus

Het is heerlijk om naar Duitsland te gaan. Er zijn verschillende plekken om hier volop cultuur op te snuiven en een kunstevenement te bezoeken. Het is heerlijk om er te fietsen en ook om er de kunst te bewonderen. Vooral de wat kleinere steden hebben vaak zeer mooie galerie. Ook zijn er verschillende evenementen voor kunstliefhebbers.

Archeologie Park Xanten

Kunst is te vinden in Xanten. Het is er mogelijk om tussen de oude Romeinse steden te lopen. Het is niet alleen voor Italië om een oude Romeinse stad te hebben. Het archeologische park heeft veel te bieden. Er zijn oude gereconstructureerd gebouwen en ook de originele resten van de oude Romeinse stad COlonia Ulpia Traiana. De keizer Trajanus heeft het laten bouwen rond het jaar 100 na Christus.

Het LVR-RömerMuseum

In Xanten is ook het LVR Römermuseum te vinden. Het is een zeer mooi plek met 2500 vondsten uit de tijd van de Romeinen. Het is leuk om te bezoeken voor groot en klein.

Het speelgoed museum

Hier kun je veel kunst en geschiedenis rondom speelgoed opdoen. Het is zeer interessant. Waar speelden de kinderen mee de laatste paar eeuwen? De eeuwen dat er nog geen computerspelletjes waren?

De kerstmarkten in Duitsland

Het is ook heerlijk om naar de kerstmarkten te gaan in de kerstperiode. Kies een mooie bestemming en bezoek er de verschillende kraampjes en tenten waar je de mooiste kunstwerken kunt kopen. Het is geweldig om te zien hoe het handwerk tot leven komt in deze periode van het jaar. Ook is het er erg gezellig met wat glühwein en een heerlijke braadworst. We weten zeker dat jij hier ook volop van kunt genieten.

Kunst in het park

Steeds vaker zie je in de grote steden in het buitenland dat er speciale kunstmarkten zijn. Het zijn evenementen waar muziek, schilderijen, beeldhouwwerken en veel kunstliefhebbers elkaar ontmoeten. Het is een perfecte manier om een leuke trip te organiseren. Het is bijzonder en fijn om volop te genieten van de mogelijkheden om een mooi kunstwerk te vinden voor in de tuin, de woonkamer of een andere plek in de woning. Daarnaast is het gewoon gezellig om te genieten van de hoge concentratie aan kunstwerken.

Genieten en kopen

Wanneer je naar een kunstevenement in het buitenland gaat is het vooral belangrijk om te genieten. Het kopen van kunst moet je natuurlijk wel met een nuchter hoofd doen. Koop iets niet omdat je zo in de wolken bent van de prachtige omgeving of de heerlijke sfeer.

Drie manieren waarop de game Mindflex het denkvermogen verbetert

De game Mindflex is niet alleen maar een leuk speeltje (hoewel het ook echt leuk is!). Het is ook de meest betaalbare manier om de denkkracht van je geest te vergroten.

De meeste mensen, kinderen en volwassenen kennen de ware kracht van hun geest niet. Ze kijken naar SciFi- en fantasiefilms en zouden graag willen dat ze lepels of objecten kunnen buigen, maar ze denken niet dat het ook echt mogelijk is.

Mindflex bewijst, op een leuke, praktische… of liever gezegd psychologische… manier dat iedereen geweldige dingen kan doen met hun gedachten.

Hier zijn drie manieren waarop deze game de geestkracht kan vergroten:

  1. Mindflex is een game dat de hersengolven van de spelers gebruikt om dingen te vergroten of te verkleinen en een luchtstroom te richten, die op zijn beurt een bal door een baan beweegt die de speler opstelt. Om de bal te laten gaan waar jij dat wilt, moet je het vermogen ontwikkelen om je op één ding te concentreren en al het andere te vergeten. Focus is een krachtige vorm van mentale kracht.
  2. Om met de verschillende aspecten van Mindflex te kunnen spelen, moet je al je aandacht naar het heden brengen. De game vergroot je vermogen om in het NU te zijn, wat creatief denken stimuleert. Het helpt ook bij het nemen van beslissingen.
  3. Het beoefenen van de soort concentratie, die nodig is voor Mindflex, verhoogt de activiteit van de frontale kwab, waarvan is aangetoond dat het impulsief gedrag vermindert. Dus Mindflex helpt de gebruiker om meer controle te hebben over het denken en de actie. Kinderen met ADHD hebben enorm veel baat bij het ontwikkelen van dit soort mentale kracht. Dit geldt trouwens ook voor autistische kinderen. Volwassenen kunnen er baat bij hebben – impulsbeheersing helpt bij verslavend gedrag.

Mensen betalen honderden dollars voor biofeedback en besteden ook honderden uren aan meditatie om dezelfde voordelen te krijgen als van de game Mindflex. En voor ongeveer de kosten van een middelmatig etentje voor twee, is het de beste zelfverbetering EN een echt koopje.

De game Mindflex is geschikt voor kinderen van acht jaar en ouder. Kinderen zijn dol op de game omdat het vermogen om iets met hun hoofd te bewegen, voor hen als magisch aanvoelt (ze weten niet eens dat ze hun hersenkracht ook opbouwen terwijl ze het doen).

Als volwassene die veel geld heeft uitgegeven aan zelfontwikkeling, ben ik heel blij dat ik een leuke manier heb gevonden om de kracht van mijn geest te verbeteren. Ik geef deze game aan veel van mijn vrienden en familie dit jaar cadeau voor de feestdagen. Shht. Niet verder vertellen, hè.

Een 3D printer aanschaffen om te besparen

Aan de slag gaan met een 3D printer wordt steeds aantrekkelijker. Vooral wanneer je het allemaal zakelijk bekijkt. Het is natuurlijk zo dat je, door met de printer te werken veel beter goedkoop en gericht aan de slag kan gaan. Er zal veel minder verspilling van materialen zijn doordat je veel beter en preciezer kan werken. Bovendien kan je het proces veel beter in eigen hand houden. Dat is natuurlijk ook een belangrijke zaak. Op die manier kan je namelijk de kosten voor de werkzaamheden flink terugdringen. Uiteindelijk is dat wel zakelijk gezien heel aantrekkelijk te noemen.

De printer als productiemiddel
In de eerste plaats is de 3D printer natuurlijk zakelijk gezien een goede investering. Je kan het gebruiken als productiemiddel. Daardoor is het flink goedkoper om te produceren. Waanneer je de zaken door de printer laat doen, zal je veel minder ruimte, grondstof en mankracht nodig hebben. Dit is bovendien in de toekomst alleen maar nog meer aan de orde. Dat komt doordat de ontwikkeling van de printers razendsnel gaat. Iedere generatie is weer flink slimmer en aantrekkelijker dan de voorgangers. Denk aan precisie en aan snelheid als belangrijkste kenmerken van die ontwikkelingen. Dit maakt het aantrekkelijk.

Sneller duidelijkheid verzorgen met de printer
Met een 3D printer kan je natuurlijk nog veel meer dan alleen maar produceren. Het is ook een manier om te ontwerpen. Door dit ontwerpproces meer in eigen hand te houden, is dus ook veel meer duidelijkheid te verkrijgen. Je weet precies wat er wel of niet goed is wanneer je een prototype laat printen. Dit kan bijvoorbeeld ook een schaalmodel zijn. Aan de hand van die zaken kan je dus de ontwikkeling in belangrijke mate versnellen. Dit zal je op de lange termijn dus ook een goede kostenbesparing gaan opleveren. Ook dit is weel heel interessant.

Veel gemakkelijker te onderhouden
Een onderschat voordeel van het gebruik van een 3D printer is het onderhoud. Dit is namelijk veel gemakkelijker te verzorgen dan voor grote machines. Op die manier is er dus ook op het gebied van de kosten flink wat te besparen. Er zijn zelfs modellen die de eigen onderdelen kunnen produceren. Daarmee wordt het dus alleen maar nog goedkoper, terwijl de kwaliteit net zo goed blijft als deze al was. Dat maakt de printers in veel opzichten dus ook een goede investering die zichzelf gemakkelijk kan terugverdienen. Een goede reden om hier dus voor te gaan.

Bezoek onze website voor meer informatie over sla printer

Alles wat je nodig hebt om een kunstexpo te organiseren

Voor een geslaagde kunstexpositie heb je kunstenaars nodig, heb je publiek nodig en heb je om de gasten ook wat betreft een hapje in de watten te leggen de beste horeca apparatuur nodig. En nee, die hoef je niet aan te schaffen, die huur je gewoon voor de duur van de expositie.

Honger na het zien van kunst

Het zijn vaak lange dagen die zowel de exposanten als de organisatie maken tijdens en voor de expositie. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat zijn behalve de kunstenaars ook de vrijwilligers van de organisatie in de weer en die willen (en verdienen) tussen de middag of aan het einde van de avond wel iets lekkers. En wat te denken van de bezoekers, die na het zien van de prachtige kunstwerken vaak best wat lusten. Vergeet ook niet dat je door de verkoop van heerlijke hapjes de verenigingskas aardig kunt spekken.

Beste vitrines en apparatuur

Goed eten bereid je alleen met de beste horeca-apparatuur. En dus huur je alleen de beste vitrines en apparatuur voor buffetten zoals warmhoud apparatuur, koelapparatuur, neutrale units en toebehoren. Ook transport en banketwagens huur je mee, zoals je ook zeker baat zult hebben bij de serveer en afruimwagens. Bij de apparatuur kun je overigens ook prima kant en klare salade buffetten bestellen en andere etenswaar laten leveren.

Extra geld in het laatje

Het is de kortste klap om mooi wat extra geld in het laatje te krijgen en een warme of koude hap van de beste kwaliteit te leveren. Ook voorzieningen die de bezoekers, exposanten en organisatie moeten voorzien van steeds verse koffie en frisdrank is prima in te huren. Door te kiezen voor een leverancier straal je – net als de exposanten- professionaliteit uit. En dat is precies wat je als organisatiecomité wilt.

De beste manier om kunst te verhuizen

De beste manier om kunst te verhuizen? Dat is het inschakelen van een verhuisbedrijf. Dan weet je zeker dat niet alleen de kunst, maar ook de rest van je spullen op veilige en professionele wijze van A naar B gaan. Zeker met kunst wil je geen risico nemen en dus doe je alleen zaken met de echte professional die bovendien verzekerd is voor de spullen op het moment van verhuizing.

Online vragenformulier

Het inhuren van het verhuisbedrijf dat jouw kunst gaat verhuizen begint met het invullen van het online aanvraagformulier. Het invullen is slechts een kwestie van minuten, maar voor het verhuisbedrijf lang genoeg om een aardig beeld te krijgen van de te verhuizen spullen. Je kunt uiteraard ook gewoon bellen. Vervolgens heb je binnen zes uur een offerte en kun je beslissen of je ja of nee zegt. Je kunt kiezen de verhuizers alleen alles in te laten laden, over te brengen en uit te laten laden. Als je wilt kunnen ook meubels gedemonteerd worden. Dit zou ook al een dag voor de daadwerkelijke verhuizing kunnen.

Meer dan alleen het inladen en uitpakken van dozen

Omdat het verhuisbedrijf wil dat je snel weer helemaal op je plek bent kan er hulp geboden worden door behalve de meubels in je nieuwe huis op de juiste plaats te zetten middels het monteren van meubels en het installeren van apparatuur. Verhuizen is dus (of beter: kan) veel meer zijn dan het inpakken en uitladen van dozen. Bovendien is het inhuren van een verhuisbedrijf het beste wat je kunt doen, want hoewel je uiteraard prima assistentie kunt verenigen lopen verhuizingen die zelfstandig uitgevoerd worden nogal eens uit op ernstige rugklachten. En dat moet je zeker niet willen. Het verhuisbedrijf ontzorgt je en helpt je op weg in je gezellige nieuwe huis.

Stijlvolle woonkamer inrichting met kunst

Stijlvolle woonkamer inrichting met kunst

De inrichting van een huis is een heel belangrijk aspect van elk huishouden. Je wilt dat iedereen zich welkom voelt in jouw huis. Zo moet je huis een vriendelijke uitstraling hebben en gebruik maken van kleuren die niet te druk zijn en niet te deprimerend. Een stijlvolle woonkamer is een fijne woonkamer. In dit artikel wordt verteld wat je het beste kan doen en waar je aan moet denken voor die perfecte woonkamer.

Belichting: wat is hier nou belangrijk aan?

Goede belichting zorgt voor extra sfeer en gevoel in een woonkamer. Als je belichting tip top in orde is kan je altijd genieten van je woonkamer. Je wilt natuurlijk niet in het donker zitten in de avond. Met led strips kan je leuke kleuren en effecten in huis installeren die leuk zijn voor wanneer er mensen over de vloer komen of als je een hip feest wilt geven voor als je vrienden en vriendinnen.

Wat voor kunst past het beste bij jou?

Het is natuurlijk ook belangrijk om te weten wat voor kunst bij jou en jouw huis passen. Je wilt je woonkamer opfleuren met een mooi schilderij of met een mooi beeld maar je weet niet wat. Kijk naar wat voor meubels je in je huis hebt. Kijk naar wat voor levensstijl je volgt. Vaak kan je daar al uit halen wat voor kunst bij jou past.

Wat is kunst?

Kunst is wat jij vindt dat kunst is. Er zijn zoveel voorwerpen en creaties en iedereen heeft zo zijn of haar eigen mening daarover. Als jij vindt dat dat ene schilderij perfect in jouw woonkamer past moet je hem vooral kopen. Het is tenslotte jouw mening.

#Kunstkring Woerden

Achtergrond informatie over Jillis Achterberg

Jillis is geboren te Woerden, waar hij nog steeds zijn atelier heeft. Hij ontwikkelde zich aldaar vanaf 1965 onder toezicht van  Henk Schippers tot klassiek- en realistisch kunstenaar. Het experimenteren met onderwerp en middelen, als mede ook het bestuderen en laten bekritiseren zijn sterk bepalend voor een  kunstenaar. Een studie aan de academie (Artibus) te Utrecht brengt de kunstenaar de noodzakelijke verdieping naar vaardigheid en beheersing van het “ oude ambacht”. Veel bewondering heeft Jillis voor de technieken van de “ oude meesters”, maar ook voor een aantal hedendaagse Realisten, waaronder Cornelis Le Maire, met soms de verleiding naar het Modernisme. Inspiratie wordt in zijn directe omgeving gevonden, schoonheid is nabij.

#Kunstkring Woerden

      In het bijzonder gaat het hem om de compositie en een samenspel van diepte, kleur,licht en donker, ook wel “Claire Obscure”genoemd. Het uiteindelijke resultaat wordt daarbij sterk bepaald door het glacis van de diverse dunne laagjes olieverf op paneel en doek. Jillis heeft zich  in zijn schildersbestaan vooral toegelegd op olieverfschilderijen. Met name schilderijen in de Rembrandtstijl en “Het Groene Hart“ met zijn oerhollandse luchten, maar sinds hij gepensioneerd is heeft hij ook veel plezier in het schilderen in acryl. Vooral bloemen en fruit hebben op dit moment zijn interesse.