BLOG

Stijlvolle woonkamer inrichting met kunst

Stijlvolle woonkamer inrichting met kunst

De inrichting van een huis is een heel belangrijk aspect van elk huishouden. Je wilt dat iedereen zich welkom voelt in jouw huis. Zo moet je huis een vriendelijke uitstraling hebben en gebruik maken van kleuren die niet te druk zijn en niet te deprimerend. Een stijlvolle woonkamer is een fijne woonkamer. In dit artikel wordt verteld wat je het beste kan doen en waar je aan moet denken voor die perfecte woonkamer.

Belichting: wat is hier nou belangrijk aan?

Goede belichting zorgt voor extra sfeer en gevoel in een woonkamer. Als je belichting tip top in orde is kan je altijd genieten van je woonkamer. Je wilt natuurlijk niet in het donker zitten in de avond. Met led strips kan je leuke kleuren en effecten in huis installeren die leuk zijn voor wanneer er mensen over de vloer komen of als je een hip feest wilt geven voor als je vrienden en vriendinnen.

Wat voor kunst past het beste bij jou?

Het is natuurlijk ook belangrijk om te weten wat voor kunst bij jou en jouw huis passen. Je wilt je woonkamer opfleuren met een mooi schilderij of met een mooi beeld maar je weet niet wat. Kijk naar wat voor meubels je in je huis hebt. Kijk naar wat voor levensstijl je volgt. Vaak kan je daar al uit halen wat voor kunst bij jou past.

Wat is kunst?

Kunst is wat jij vindt dat kunst is. Er zijn zoveel voorwerpen en creaties en iedereen heeft zo zijn of haar eigen mening daarover. Als jij vindt dat dat ene schilderij perfect in jouw woonkamer past moet je hem vooral kopen. Het is tenslotte jouw mening.

#Kunstkring Woerden

Achtergrond informatie over Jillis Achterberg

Jillis is geboren te Woerden, waar hij nog steeds zijn atelier heeft. Hij ontwikkelde zich aldaar vanaf 1965 onder toezicht van  Henk Schippers tot klassiek- en realistisch kunstenaar. Het experimenteren met onderwerp en middelen, als mede ook het bestuderen en laten bekritiseren zijn sterk bepalend voor een  kunstenaar. Een studie aan de academie (Artibus) te Utrecht brengt de kunstenaar de noodzakelijke verdieping naar vaardigheid en beheersing van het “ oude ambacht”. Veel bewondering heeft Jillis voor de technieken van de “ oude meesters”, maar ook voor een aantal hedendaagse Realisten, waaronder Cornelis Le Maire, met soms de verleiding naar het Modernisme. Inspiratie wordt in zijn directe omgeving gevonden, schoonheid is nabij.

#Kunstkring Woerden

      In het bijzonder gaat het hem om de compositie en een samenspel van diepte, kleur,licht en donker, ook wel “Claire Obscure”genoemd. Het uiteindelijke resultaat wordt daarbij sterk bepaald door het glacis van de diverse dunne laagjes olieverf op paneel en doek. Jillis heeft zich  in zijn schildersbestaan vooral toegelegd op olieverfschilderijen. Met name schilderijen in de Rembrandtstijl en “Het Groene Hart“ met zijn oerhollandse luchten, maar sinds hij gepensioneerd is heeft hij ook veel plezier in het schilderen in acryl. Vooral bloemen en fruit hebben op dit moment zijn interesse.