BLOG

Alles wat je nodig hebt om een kunstexpo te organiseren

Voor een geslaagde kunstexpositie heb je kunstenaars nodig, heb je publiek nodig en heb je om de gasten ook wat betreft een hapje in de watten te leggen de beste horeca apparatuur nodig. En nee, die hoef je niet aan te schaffen, die huur je gewoon voor de duur van de expositie.

Honger na het zien van kunst

Het zijn vaak lange dagen die zowel de exposanten als de organisatie maken tijdens en voor de expositie. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat zijn behalve de kunstenaars ook de vrijwilligers van de organisatie in de weer en die willen (en verdienen) tussen de middag of aan het einde van de avond wel iets lekkers. En wat te denken van de bezoekers, die na het zien van de prachtige kunstwerken vaak best wat lusten. Vergeet ook niet dat je door de verkoop van heerlijke hapjes de verenigingskas aardig kunt spekken.

Beste vitrines en apparatuur

Goed eten bereid je alleen met de beste horeca-apparatuur. En dus huur je alleen de beste vitrines en apparatuur voor buffetten zoals warmhoud apparatuur, koelapparatuur, neutrale units en toebehoren. Ook transport en banketwagens huur je mee, zoals je ook zeker baat zult hebben bij de serveer en afruimwagens. Bij de apparatuur kun je overigens ook prima kant en klare salade buffetten bestellen en andere etenswaar laten leveren.

Extra geld in het laatje

Het is de kortste klap om mooi wat extra geld in het laatje te krijgen en een warme of koude hap van de beste kwaliteit te leveren. Ook voorzieningen die de bezoekers, exposanten en organisatie moeten voorzien van steeds verse koffie en frisdrank is prima in te huren. Door te kiezen voor een leverancier straal je – net als de exposanten- professionaliteit uit. En dat is precies wat je als organisatiecomité wilt.

De beste manier om kunst te verhuizen

De beste manier om kunst te verhuizen? Dat is het inschakelen van een verhuisbedrijf. Dan weet je zeker dat niet alleen de kunst, maar ook de rest van je spullen op veilige en professionele wijze van A naar B gaan. Zeker met kunst wil je geen risico nemen en dus doe je alleen zaken met de echte professional die bovendien verzekerd is voor de spullen op het moment van verhuizing.

Online vragenformulier

Het inhuren van het verhuisbedrijf dat jouw kunst gaat verhuizen begint met het invullen van het online aanvraagformulier. Het invullen is slechts een kwestie van minuten, maar voor het verhuisbedrijf lang genoeg om een aardig beeld te krijgen van de te verhuizen spullen. Je kunt uiteraard ook gewoon bellen. Vervolgens heb je binnen zes uur een offerte en kun je beslissen of je ja of nee zegt. Je kunt kiezen de verhuizers alleen alles in te laten laden, over te brengen en uit te laten laden. Als je wilt kunnen ook meubels gedemonteerd worden. Dit zou ook al een dag voor de daadwerkelijke verhuizing kunnen.

Meer dan alleen het inladen en uitpakken van dozen

Omdat het verhuisbedrijf wil dat je snel weer helemaal op je plek bent kan er hulp geboden worden door behalve de meubels in je nieuwe huis op de juiste plaats te zetten middels het monteren van meubels en het installeren van apparatuur. Verhuizen is dus (of beter: kan) veel meer zijn dan het inpakken en uitladen van dozen. Bovendien is het inhuren van een verhuisbedrijf het beste wat je kunt doen, want hoewel je uiteraard prima assistentie kunt verenigen lopen verhuizingen die zelfstandig uitgevoerd worden nogal eens uit op ernstige rugklachten. En dat moet je zeker niet willen. Het verhuisbedrijf ontzorgt je en helpt je op weg in je gezellige nieuwe huis.

Stijlvolle woonkamer inrichting met kunst

Stijlvolle woonkamer inrichting met kunst

De inrichting van een huis is een heel belangrijk aspect van elk huishouden. Je wilt dat iedereen zich welkom voelt in jouw huis. Zo moet je huis een vriendelijke uitstraling hebben en gebruik maken van kleuren die niet te druk zijn en niet te deprimerend. Een stijlvolle woonkamer is een fijne woonkamer. In dit artikel wordt verteld wat je het beste kan doen en waar je aan moet denken voor die perfecte woonkamer.

Belichting: wat is hier nou belangrijk aan?

Goede belichting zorgt voor extra sfeer en gevoel in een woonkamer. Als je belichting tip top in orde is kan je altijd genieten van je woonkamer. Je wilt natuurlijk niet in het donker zitten in de avond. Met led strips kan je leuke kleuren en effecten in huis installeren die leuk zijn voor wanneer er mensen over de vloer komen of als je een hip feest wilt geven voor als je vrienden en vriendinnen.

Wat voor kunst past het beste bij jou?

Het is natuurlijk ook belangrijk om te weten wat voor kunst bij jou en jouw huis passen. Je wilt je woonkamer opfleuren met een mooi schilderij of met een mooi beeld maar je weet niet wat. Kijk naar wat voor meubels je in je huis hebt. Kijk naar wat voor levensstijl je volgt. Vaak kan je daar al uit halen wat voor kunst bij jou past.

Wat is kunst?

Kunst is wat jij vindt dat kunst is. Er zijn zoveel voorwerpen en creaties en iedereen heeft zo zijn of haar eigen mening daarover. Als jij vindt dat dat ene schilderij perfect in jouw woonkamer past moet je hem vooral kopen. Het is tenslotte jouw mening.

#Kunstkring Woerden

Achtergrond informatie over Jillis Achterberg

Jillis is geboren te Woerden, waar hij nog steeds zijn atelier heeft. Hij ontwikkelde zich aldaar vanaf 1965 onder toezicht van  Henk Schippers tot klassiek- en realistisch kunstenaar. Het experimenteren met onderwerp en middelen, als mede ook het bestuderen en laten bekritiseren zijn sterk bepalend voor een  kunstenaar. Een studie aan de academie (Artibus) te Utrecht brengt de kunstenaar de noodzakelijke verdieping naar vaardigheid en beheersing van het “ oude ambacht”. Veel bewondering heeft Jillis voor de technieken van de “ oude meesters”, maar ook voor een aantal hedendaagse Realisten, waaronder Cornelis Le Maire, met soms de verleiding naar het Modernisme. Inspiratie wordt in zijn directe omgeving gevonden, schoonheid is nabij.

#Kunstkring Woerden

      In het bijzonder gaat het hem om de compositie en een samenspel van diepte, kleur,licht en donker, ook wel “Claire Obscure”genoemd. Het uiteindelijke resultaat wordt daarbij sterk bepaald door het glacis van de diverse dunne laagjes olieverf op paneel en doek. Jillis heeft zich  in zijn schildersbestaan vooral toegelegd op olieverfschilderijen. Met name schilderijen in de Rembrandtstijl en “Het Groene Hart“ met zijn oerhollandse luchten, maar sinds hij gepensioneerd is heeft hij ook veel plezier in het schilderen in acryl. Vooral bloemen en fruit hebben op dit moment zijn interesse.