Het is heerlijk om in het buitenland naar een kunstevenement te gaan. Een cultuurtrip om te genieten van de kunst en de omgeving. Even tot rust komen in de vorm van een minivakantie. Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Hieronder geven we een overzicht van de opties. Het is volop genieten! Het verkopen van een tent is op deze evenementen niet moeilijk. Vaak staat het er bomvol tenten. Laten we echter de tips delen voor een mooie kunsttrip in het buitenland.

Niederrhein Tourismus

Het is heerlijk om naar Duitsland te gaan. Er zijn verschillende plekken om hier volop cultuur op te snuiven en een kunstevenement te bezoeken. Het is heerlijk om er te fietsen en ook om er de kunst te bewonderen. Vooral de wat kleinere steden hebben vaak zeer mooie galerie. Ook zijn er verschillende evenementen voor kunstliefhebbers.

Archeologie Park Xanten

Kunst is te vinden in Xanten. Het is er mogelijk om tussen de oude Romeinse steden te lopen. Het is niet alleen voor Italië om een oude Romeinse stad te hebben. Het archeologische park heeft veel te bieden. Er zijn oude gereconstructureerd gebouwen en ook de originele resten van de oude Romeinse stad COlonia Ulpia Traiana. De keizer Trajanus heeft het laten bouwen rond het jaar 100 na Christus.

Het LVR-RömerMuseum

In Xanten is ook het LVR Römermuseum te vinden. Het is een zeer mooi plek met 2500 vondsten uit de tijd van de Romeinen. Het is leuk om te bezoeken voor groot en klein.

Het speelgoed museum

Hier kun je veel kunst en geschiedenis rondom speelgoed opdoen. Het is zeer interessant. Waar speelden de kinderen mee de laatste paar eeuwen? De eeuwen dat er nog geen computerspelletjes waren?

De kerstmarkten in Duitsland

Het is ook heerlijk om naar de kerstmarkten te gaan in de kerstperiode. Kies een mooie bestemming en bezoek er de verschillende kraampjes en tenten waar je de mooiste kunstwerken kunt kopen. Het is geweldig om te zien hoe het handwerk tot leven komt in deze periode van het jaar. Ook is het er erg gezellig met wat glühwein en een heerlijke braadworst. We weten zeker dat jij hier ook volop van kunt genieten.

Kunst in het park

Steeds vaker zie je in de grote steden in het buitenland dat er speciale kunstmarkten zijn. Het zijn evenementen waar muziek, schilderijen, beeldhouwwerken en veel kunstliefhebbers elkaar ontmoeten. Het is een perfecte manier om een leuke trip te organiseren. Het is bijzonder en fijn om volop te genieten van de mogelijkheden om een mooi kunstwerk te vinden voor in de tuin, de woonkamer of een andere plek in de woning. Daarnaast is het gewoon gezellig om te genieten van de hoge concentratie aan kunstwerken.

Genieten en kopen

Wanneer je naar een kunstevenement in het buitenland gaat is het vooral belangrijk om te genieten. Het kopen van kunst moet je natuurlijk wel met een nuchter hoofd doen. Koop iets niet omdat je zo in de wolken bent van de prachtige omgeving of de heerlijke sfeer.