Rosalie

‘De konijnen zijn meer bezig met zijn dan met hebben.’Rosalie weet theater en beeldende kunst op een bijzondere manier te verenigen. Een decor is meer dan een achtergrond, het is een belevingswereld. De kunst geeft richting aan de voorstellingen.

Ze maakt het decor voor klassieke verhalen in een moderne vormgeving. Mythes zijn verhalen met een overbodige lading, die buitenkant wil ze ervan afschudden. Rosalie gebruikt materialen die nog nooit op een podium vertoond zijn, gooit de ballast van de traditie van zich af.Diezelfde frisheid zien we terug in haar installaties en kunstobjecten. Haar kleurgebruik is fel en herkenbaar.

Gebruiksvoorwerpen en materialen worden uit hun natuurlijke omgeving gehaald. Het woord installatie krijgt een letterlijke betekenis door het gebruik van slangen en buizen. Konijnen worden twee meter hoog. De stijl van Rosalie is een mix van speelsheid en precisie. Door haar talent voor verf en vormen lopen haar experimenten en haar levendige verbeel- dingskracht niet uit de hand. Haar werk is uitgesproken lief of venijnig, maar er blijft altijd een kern van betekenis verborgen.

Bij Glas&Kunst Goirle klimmen er gekleurde figuren tegen de muren. In Duitsland hebben deze Flossi’s al verschillende gebouwen beklommen, alsof Rosalie zo haar onconventionele visie ook daar wil laten doordringen.