Theo Koster

‘Daar waar de ladder eindigt, begint het onbekende.’Theo Koster geeft eenvoudige symbolen en soms onherkenbare tekens een diepere betekenis mee in zijn werk.#Pinterest

Al tijdens zijn studie aan de Gerrit Rietveld Academie ontwikkelt hij zijn eigen beeldtaal, die hij tot op de dag van vandaag gebruikt en uitbreidt. In zijn monumentale landschappen krast hij woorden en cijfers, waardoor de gelaagdheid van zijn schilderij zichtbaar wordt. Ze geven een doorkijkje naar wat er zich binnen het landschap afspeelt. Een tekst, een beeld, karton of zilverfolie.

Het zijn mystieke signalen die de kijker meevoeren naar een andere dimensie. Daar waar de ladder eindigt, begint het onbekende. Koster vertaalt zijn belevenissen en gedachten met diverse materialen zoals acryl-, olie- en spuitverf. Gedurende het schilderen gaat hij steeds impulsiever werken. De toeschouwer is vrij om de symbolen zelf te interpreteren. Koster schildert wat hij ziet en meemaakt.Hij woont en werkt de helft van het jaar in Noord- Frankrijk. Vanuit zijn huis overziet hij de uitgestrektheid van het heuvellandschap van de Ardennen, waar de restanten van een rumoerig verleden nog zichtbaar en voelbaar zijn. Dat zie je terug in zijn werk.

#Pinterest