Wanneer je gaat verhuizen en je bent een liefhebber van kunst dan wil je graag dat alles mee gaat naar je nieuwe woning. Verhuizen op zichzelf is vaak al een hele klus maar als je huis vol met schilderijen en beelden dan is het vaak nog wat zwaarder. Kunst is namelijk niet iets dat je zomaar in een verhuisdoos stopt en in zo mee gaat in de verhuiswagen. Het inpakken van een schilderij voor de verhuizing heeft een speciale aanpak nodig. In dit artikel geven we een aantal tips mee over hoe je een beeld, schilderij of andere soort kunst kan verhuizen op een veilige en beschermede manier.

Doe-het-zelf

Als je ervoor kiest om zelf te gaan verhuizen dan is het verstandig om je van tevoren in te lezen over de speciale aanpak die nodig is. Als eerste is het verstandig om speciale verhuismaterialen te bestellen. Denk hierbij aan bubbeltjesplastic, speciaal karton, verhuisdozen en andere bescherm materialen. Ook is het handig om tape aan te schaffen om de verhuisdozen dicht te maken.

Het belangrijkste van alles is dat je alle materialen die nodig zijn om een schilderij of ander kunstwerk te verpakken in huis hebt. Maak daarom van tevoren een takenlijst en vink alles af wat er al voltooid is. Hieronder vertellen we meer over de stappen die je moet ondernemen om je schilderij zo veilig mogelijk te verhuizen.

Huur een professioneel verhuisbedrijf in

Heb je niet zoveel verstand van verhuizen of wil je liever geen risico nemen dan is het een goed idee om een professioneel verhuisbedrijf in te huren. Selecteer het verhuisbedrijf op basis van hun expertise. Sommige bedrijven zijn namelijk gespecialiseerd in het verhuizen van kunst terwijl andere het nog nooit hebben gedaan. Je wil natuurlijk graag dat je dure schilderij in goede handen is en niet kapot gaat tijdens de verhuizing. Het is daarom ook altijd een goed idee om een extra verzekering af te sluiten voor het geval dat er toch wat kapot gaat.

Als je eenmaal een verhuisbedrijf hebt gevonden dan is het handig om te vragen of ze beschikken over speciale verhuisdozen voor schilderijen. Als ze deze dozen niet hebben dan kan je de dozen bestellen op https://www.verhuisdozenstore.be/.

Waar moet je allemaal opletten?

Ongeacht of je ervoor kiest om het schilderij zelf te verhuizen of het door een professioneel bedrijf uit te laten voeren is het goed om te weten waar je op moet letten.

Zorg voor een lege ruimte

Wanneer je de schilderijen van de muur haalt en gaat inpakken is het goed dat het gebeurt in een lege ruimte. Het is namelijk niet de bedoeling dat het schilderij ergens tegenaan stoot tijdens het inpakken.

Trek het niet zomaar van de muur

De meeste schilderijen zijn op een speciale manier vast gemaakt aan de muur. Het is daarom niet slim om het schilderij er zo vanaf te trekken. Controleer eerst hoe het schilderij is vast gemaakt en maak het vervolgens voorzichtig los. Vraag iemand om je hierbij te helpen anders kan het zo fout gaan.