Verhuizen van dure spullen is altijd tricky. Tijdens een verhuizing kan het namelijk heel snel kapot gaan. Dit kan komen omdat het verkeerd is ingepakt, niet goed in de verhuiswagen staat of omdat de verhuizers er niet goed mee omgaan. Het laatste wat je wil is dat je waardevolle schilderij of beeld kapot gaat. Daarom hebben wij in deze blog een aantal tips voor je op een rijtje gezet omtrent het verhuizen van kunst.

Voorbereiding is belangrijk

Voordat je kan beginnen met het verhuizen van je schilderijen en beelden moet er heel wat voorbereid worden want een verhuizing gaat niet vanzelf. Zorg van tevoren dat je afspreekt met de verhuizers wat er verhuist moet worden zodat zij op de hoogte zijn dat het gaat om waardevolle spullen. Huur ook als het nodig is een verhuislift op verhuislifthuren24.nl. Verder moet er ook speciaal bubbeltjesplastic en ander inpak/ beschermingsmateriaal gekocht worden om de schilderijen en beelden te beschermen.

Hangt het schilderij al op de muur en moet het naar een andere locatie verplaatst worden? Controleer dan goed hoe het schilderij opgehangen is voordat je het zo van de muur trekt.

Bescherming van de schilderijen

Voordat het schilderij in de verhuiswagen gaat moet het eerst ingepakt worden. Plaats eerst op alle hoeken een beschermingshoek, dit zorgt ervoor dat de lijst niet uit elkaar valt. Zo een beschermingshoek is vaak gemaakt van piepschuim. Breng vervolgens het bubbeltjesplastic aan en rol het een paar keer om het schilderij heen. Voor het verhuizen van een beeld heb je heel wat bubbeltjesplastic nodig, houdt hier rekening mee!

Omdat een schilderij of beeld vaak te groot is voor een normale verhuisdoos zijn er speciale dozen gemaakt. Vraag aan het verhuisbedrijf of zij deze speciale dozen hebben. Zo niet dan kan je het altijd vinden op het internet!

Verzekering afsluiten

Wanneer je een heel waardevol en kostbaar schilderij hebt hangen in huis en je bent van plan deze te verhuizen is het verstandig om een verzekering af te sluiten. Zoals hierboven al benoemd is een schilderij erg kwetsbaar en kan het bij de kleinste tik al kapot gaan. Bescherm je kunst voor de zekerheid en sluit een verzekering af.

Mis je nog een tip of heb je vragen naar aanleiding van deze blog? Laat het ons dan zeker weten!