Uit onderzoek is gebleken dat veel kunstenaars hun kunst nog niet online hebben staan. Dit kan komen omdat ze niet weten hoe het moet of hoe ze ermee om moeten gaan. De meeste mensen zijn online te vinden en dit biedt ook voor kunst een mooie gelegenheid om zich onder de aandacht te brengen. Als kunstenaar kan je een aantal dingen doen om online vindbaar te zijn en om je kunst ook online te verkopen. In onderstaand artikel zal ik je dit uitleggen!

Maak een website

Het hebben van een website is cruciaal, omdat je hierop jezelf kunt uiten naar de wereld toe. Je kunt vertellen wie je bent en waar je voor staat als kunstenaar. Het hebben van een website begint bij het kopen van een domeinnaam en daarbij een webhosting. Dit kun je heel snel en gemakkelijk online regelen. Je kunt ervoor kiezen om de website helemaal zelf te maken of je kunt dit uitbesteden bij een partij die hierin gespecialiseerd is. Zorg er wel altijd voor dat je hierover goede afspraken maakt! Je kunt ervoor kiezen om alleen je kunt tentoon te stellen via je website, maar je zou er ook voor kunnen kiezen om een stap verder te gaan en je kunst ook daadwerkelijk kunnen verkopen via je website in een webshop!

Maak sociale media kanalen aan

Sociale media kanalen zijn echt onmisbaar in de huidige tijd. Op deze kanalen kun je de mogelijkheid krijgen om in contact te komen met je klanten. Daarnaast bieden sociale media kanalen je de mogelijkheid om meer bereik te genereren en daarmee ook nieuwe geïnteresseerde aan te trekken. Het is zelfs ook nog mogelijk om via sociale media je kunt te verkopen, dit gaat aan de hand van persoonlijke berichten die klanten aan je kunnen sturen.

Hopelijk brengen deze tips je op nieuwe ideeën en verkoop jij je kunst straks ook online!